GazdaságKözélet

Nyugdíjemelés jön novemberben.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentette, hogy novemberben nyugdíj-kiegészítést kapnak az idősek, továbbá, ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, nyugdíjprémium is érkezhet.

Közzétette a kormány a Magyar Közlönyben a nyugdíjkiegészítés mértékét. A rendelet értelmében november elsejétől, 2022 január 1-jei visszamenőleges hatállyal hivatalból 4,5 százalékkal kell emelni a nyugellátások összegét.

Ez azt jelenti, hogy 2022-ben összesen 13,4 százalékkal emelkedik a magyar nyugdíjak mértéke, ugyanis a januári 5 százalékos emelést egy júniusi, 3,9 százalékos emelés is követte. Az emelésekre a rendkívül magas infláció miatt van szükség – számolt be a Világgazdaság.

A kormányfő közösségi oldalán jelentette be a hírt, miszerint az idén másodszor kapnak nyugdíj-kiegészítést és nyugdíjprémiumot az idősek.

Várhatóan idén is fizet nyugdíjprémiumot a kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban beszélt arról, hogy a gazdaság növekedése várhatóan meghaladja a három és fél százalékot, ilyenkor pedig nyugdíjprémiumot is fizet a kormány.

A 13,4 százalékos éves emelés azt jelenti, hogy aki tavaly decemberben 150 ezer forint nyugdíjat kapott, annak novembertől már 170 100 forint lesz a nyugdíja. Ez a júniusi emeléshez képest több mint 6400 forinttal több, amelyet visszamenőlegesen 10 hónapra megkap egy összegben az arra jogosult, vagyis novemberben a postás a 170 ezer forintos emelt nyugdíj mellé még egy összegben több mint 64 ezer forint nyugdíjkiegészítést is hoz az időseknek.

Ehhez pedig még hozzájön a jelenleg tíz ezer forintra tehető nyugdíjprémium is, bár ennek számítása még függ a gazdaság alakulásától, hiszen a GDP-növekedéshez van kötve.

Forrás: hirado.hu

 

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close