GazdaságKözélet

Rezsiszámlák: közbelépett a kormány, megnyugodhatnak a nyugdíjasok.

Elég, ha október 15-ig befizetik a lakossági gázfogyasztók a számlákat az MVM-nek, és nem lesz ennek semmiféle következménye, például késedelmi kamata sem – nyugtatta meg a Kormányinfón keresztül az érintetteket, így például a nyugdíjasokat Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután kapta a kérdést, hogy kiderült: az állami cég a korábbi gyakorlattól eltérően a hónap 15. napjáról előre hozta a szeptemberi számlák befizetési határidejét, ráadásul a hónap 12. napja körül megtörténő nyugdíjkifizetések előtti napokra hozta előre ezt a határidőt. Az is lényeges, mert az MVM üzletszabályzata alapján, ha a határidőhöz képest késik valaki, akkor a magas jegybanki alapkamathoz igazodóan késedelmi kamatot is felszámíthat feléjük a cég.

Gulyás Gergely ennek kapcsán azt mondta: az MVM állami tulajdonú cég, vagyis van befolyása az államnak, ezért mindenkit megnyugtatott, hogy mindenféle következmény és késedelmi kamat nélkül elég ha 15-éig fizetnek, és a következő hónapban visszatérünk a régi gyakorlathoz, a régi fizetési határidőhöz.

Forrás: portfolio.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close