Közélet

Megvadult kecskék randalíroztak az M2-esen.

Nem mindennapi kalandban volt része a Magyar Közút dolgozóinak szombaton, miután kecskék lepték el az M2-es autóutat. A helyszínre nemcsak a rendőrök, de a Magyar Közút munkatársai, valamint az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat emberei is kivonultak, hogy megakadályozzák, hogy az állatok az autók közé jussanak.

A mentőakció során azonban komplikációk merültek fel: az egyik kecske rátámadt a Magyar Közút egyik munkatársára, egy másik pedig hirtelen az autóút felé vette az irányt. A rendőröknek le kellett zárniuk az érintett útszakaszt, végül pedig sikeresen befogták az állatokat, amelyeket egy állatsimogatóba szállítottak.

A Magyar Közút fotókat is megosztott az elkóborolt jószágokról. Úgy tudják, hogy már több napja megszöktek gazdájuktól, és valószínűleg egy aranysakál elől menekültek, amely megölte a gidáikat.

„Múlt szombaton bejelentést kaptunk, hogy az M2-es autóúton kecskék próbálnak meg feljutni a pályára. A rendőrökön és az újpesti Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat emberein kívül a Dunakeszi mérnökségünk kollégái is a helyszínre siettek. Végül az egyik felüljáró oldalán találtak rájuk. A munkatársaink is próbáltak segíteni, de rájuk támadt az egyik megrémült kecske, a másik pedig azonnal ment volna az úttestre. Míg a rendőrök lezárták a pályát, addig az őrszolgálat embereivel dolgoztak össze kollégáink. A kiváló csapatmunka nyomán a pálya melletti építési telken egy beton csőbe terelték az állatokat, ott befogták és elszállították őket az őrszolgálatosok a Barka Állatsimogatóba. A kecskék idős gazdája is a helyszínen volt, aki próbált segíteni a mentésben, de az Őrszolgálat munkatársai inkább elküldték a helyszínről, mert segítő szándéka ellenére is inkább csak nehezítette a befogást. Tudomásunk szerint a kecskék már több napja megszöktek és valószínűleg aranysakál elől menekülhettek, ami megölte a gidáikat, ezért is voltak annyira megrémülve, megvadulva.

Nagyon köszönjük az Őrszolgálat és kollégáik profi munkáját, a rendőrség segítségét, így gyorsan, hatékonyan és szerencsésen végződhetett ez a kaland” – olvasható a Magyar Közút Instagram-bejegyzésében.

Forrás: blikk.hu

 

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close