Kultúra

Ez egy igazán megosztó post. Ki melyik oldalon áll ?

Sóskafőzelék a régi, bevált recept szerint.
A sóskafőzelék tele van vitaminnal, és nem is drága: itt az idő, hogy te is gyakran elkészítsd. Van, aki rajong a sóskafőzelékért, más a menzás élményeknek köszönhetően inkább kerüli. Érdemes azonban megbarátkozni vele, hiszen egészséges, könnyen összedobható, olcsó, és ha jól van elkészítve, nagyon finom is.
Sóskafőzelék tejjel:
Hozzávalók 4 személyre
1 kg sóska
5 dl tej
2 evőkanál cukor
2 evőkanál
liszt
olaj
Elkészítés:
A sóskát alaposan mosd meg, csepegtesd le, és szabadítsd meg a szárától. Egy lábosban hevíts kevés olajat, dobd rá a sóskaleveleket. Párold addig, amíg összeesik, ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel a tej felével, és kézi habverő segítségével keverd csomómentesre.
Adj hozzá egy kevés sót, ízlés szerint cukrot – nyáron kevesebbet, ősszel, amikor a levelek már savanyúak, többet -, majd fokozatosan annyi tejet, hogy a kívánt állagot elérje. Ha szeretnéd, turmixgéppel pépesítheted. Tálald főtt tojással és krumplival.
Forrás: femina.hu
Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close