Gazdaság

Erre a tüntetésre nem számítottak Brüsszelben.

Tízezrek vonultak Brüsszel utcáira azt követelve, hogy a kormány azonnal intézkedjen a megélhetési válság ügyében. A tüntetést az ország három legnagyobb szakszervezete hirdette meg. Ez a megmozdulás is annak a jele, hogy „komoly elégedetlenségi hullám söpörhet végig Európán” – számolt be az Euronews.

Az Euronews stábjának többen is elmondták a helyszínen, hogy nem jönnek ki a fizetésükből, míg mások a kormány segítségére tudnak csak számítani. „Nem érdekel, hogy ez az ukrán–orosz konfliktus miatt történik vagy sem” – nyilatkozta az egyik résztvevő.

Az összeállításban elhangzott, hogy Belgiumban a fizetéseket az előző évi infláció mértékével emelik. A szakszervezetek ennek ellenére újratárgyalnák a munkaügyi szabályokat, hogy növeljék a bérek vásárlóerejét. Európában hasonló tüntetések voltak már Ausztriában, Csehországban és Görögországban is az emelkedő árak miatt – emlékeztetett a portál.

Ez a tüntetés egy újabb jele annak, hogy hamarosan beköszönt az elégedetlenség tele.Novemberre általános sztrájkot terveznek Belgiumban – ismertette az Euronews tudósítója.

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close