Gazdaság

Így derítheted ki, ha valaki belépett a Facebookodra: meg is szabadulhatsz a betolakodótól.

Még olyankor is beléphetnek illetéktelen betolakodók az ember fiókjába, ha erre semmilyen jel nem utal. A problémára szerencsére van megoldás. A Facebook-fiókok nem annyira biztonságosak, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják.

Még olyankor is beléphetnek illetéktelen betolakodók az ember fiókjába, ha erre semmilyen jel nem utal. A problémára szerencsére van megoldás, derül. Így láthatod, ha beléptek a Facebook-oldaladra. A Facebook üzemeltetői egy egyszerű megoldást kínálnak a betolakodók felderítésére. A felhasználó a profilképére kattintva megnyithatja a Beállítások és adatvédelem pontot, ahol a Beállításoknál a Biztonság és bejelentkezés nevű elemre kell kattintani. Az oldal jobb hasábjában ekkor megjelenik a Bejelentkezett helyek elnevezésű lista, ahol minden olyan eszköz látható, melyekről bejelentkeztek az adott fiókba. A készülék típusa mellett a bejelentkezések időpontja is szerepel a listán.

Ha a felhasználó olyan eszközzel találkozik a listában, ami nem az övé, akkor az adott sor végén lévő három pontra kell kattintani. Ezen keresztül a felhasználó jelezheti az üzemeltetőnek, hogy nem ő áll az adott bejelentkezés mögött, és ki is léptetheti az adott eszközt. A kiléptetéssel csak időlegesen lehet megszabadulni a betolakodótól, ahhoz, hogy végleg ki lehessen zárni az illetőt, meg kell változtatnia a Facebook-jelszót is.

Forrás: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close