Gazdaság
Villámgyors paradicsomos-mascarponés tészta: fél órán belül az asztalon lesz.

Ez a villámgyors paradicsomos-mascarponés tészta a sietős esték megmentője lehet. A paradicsomos-mascarponés tészta tökéletes választás akkor, ha egy fárasztó nap után gyorsan szeretnél összedobni valami igazán finom vacsorát. A legjobb benne az, hogy mire a tészta kifő, a mártás is pont elkészül.
Paradicsomos-mascarponés tészta. Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg hámozott paradicsom-konzerv
25 dkg spagetti
2 evőkanál mascarpone
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
só
frissen őrölt bors
olívaolaj
reszelt sajt a tetejére
Elkészítési idő: 15 PERC
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A fokhagymát vágd apróra, és kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, és fakanállal nyomkodd szét benne a darabokat. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval. Ha van friss zöldfűszered, bátran használhatod azt is hozzá. Kanalazd bele a mascarponét, keverd jól el, és rotyogtasd néhány percig, amíg besűrűsödik. A kész szószt forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.
Forrás: femina.hu