Közélet

Rendőrök segítettek négylábú kedvenceknek.

Rendhagyó új évi fogadalmat tettek a Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai: annyi kilogramm kutyatápot adományoznak a Tatabányai Ebrendészeti Telepnek és a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesületnek, amennyit sikerül súlyukból elveszíteni.

Kezdetben úgy gondolták a bűnügyi osztályon dolgozók, a nyomozók, hogy az egészséges életmód jegyében kezdik el a 2022-es évet, és kihíváshoz kötik mindezt. Szó szót követett és megállapodtak abban, hogy testsúlyuk csökkenésével és szponzori segítséggel jótékony célt támogatnak. Kovács Bianka Beatrix beszélt portálunknak a történetről, aki szerint a munkahelyen kívül az állatszeretet is összeköti a társaságot, így aztán nem is volt kérdés, milyen irányt vesz majd az adakozás.

Összesen 51 kilogrammtól szabadultak meg az egyenruhások fél év leforgása alatt, odafigyeltek az étkezésre és a rendszeres sportolásra. Mint megtudtuk, gyorsan híre ment a kezdeményezésnek és egyre többen csatlakoztak az ötletgazdákhoz. Rövidesen a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai is követték a példát, ha fogyókúrába nem is, de az adakozásba rövidesen belekezdtek.

Összesen 154 ezer forint gyűlt össze és ebből 114 kilogramm száraztápot tudtak vásárolni, melyben az Alphazoo állateledelbolt nagy segítségükre volt. Az akciót kezdeményező nyomozók: Bakos-Dancs Bernadett, Frák Zsuzsanna, Gombkötőné Győző Adrienn, Kovács Bianka Beatrix, Mayer Blanka, Pintér Dóra és Lajer Sándor.

Az adományokat szeptember 13-án a helyszínen átadták Bányai Krisztina vezetőnek, aki több éve vezeti a Bogáncs utcai telephelyet. Valamennyi dolgozó nagyon örült az adománynak, kiemelten, hogy minőségi eledelekkel támogatták a kutyusokat. Bányai Krisztina szerint két hétig biztosan elegendő lesz az adag a négylábú lakóknak. Mint megtudtuk, jelenleg 35 kutyáról és 9 macskáról gondoskodnak a helyszínen, többségük tartós bentlakó. Vénusz és Maci például évek óta él az ebrendészeti telepen.

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close