Sport

Marco Rossi: Alázatosak vagyunk, de nem félünk senkitől!

Mint ismert, a Nemzetek Ligája A-divíziójában Magyarország válogatottja az élen áll. A Németország elleni idegenbeli és az Olaszország elleni hazai mérkőzések előtt tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját a nemrégiben Tatabányán járt szövetségi kapitány.

A sérült Nagy Zsoltról és Sallai Rolandról.

Általában nem kesergünk vagy panaszkodunk egy-egy sérült miatt, hiszen ez eső után köpönyeg szituáció. Meg kell oldani a pótlásukat, éppen ezért inkább azon szoktam gondolkodni, kikre számíthatunk. De Sallai Roland és az ugyancsak sérülés miatt távol lévő Nagy Zsolt júniusban egyértelműen a meghatározó játékosaink közé tartoztak, így valamennyire érezhető lesz a hiányuk.

Az elvárásokról: csoportelsőség vagy bennmaradás?

Korábban is megfogalmaztam: az a cél, hogy alázatosan álljunk a munkához, hiszen a németek és az olaszok is erre kényszerítenek minket! A júniusi szereplésünknek köszönhetően természetesen van lehetőségünk a csoportelsőség elérésére, ezzel együtt vannak olyan értékek, amelyekre több hangsúlyt szeretnénk fektetni. Tudjuk a helyünket, nem gondoljuk, hogy mi már egy aranycsapat vagyunk; hideg fejjel át kell gondolnunk, miként tudnánk újra 100 százalékos teljesítményt nyújtani. Négy mérkőzés után 7 pontunk van, természetesen szeretnénk bennmaradni az A-csoportban, de az igazi cél kettős. Bizonyítsuk be, hogy a magyar válogatott nem fél senkitől, így minden mérkőzés után emelt fővel jöjjünk le a pályáról, és ezzel a másik célkitűzés is megvalósul, hiszen a szurkolóink is büszkék lesznek ránk!

Az ellenfelekről, különösképpen az olasz válogatottról.

Úgy gondolom, már az Eb-szereplésünk is hozzájárult ahhoz, hogy ma már senki nem becsüli le a magyar válogatottat, hiszen nemzetközi szinten is hitelességet, elismerést vívtunk ki magunknak. Erre mindenképpen büszkének kell lennünk! De ami a legfontosabb, hogy a szurkolóinkban tartsuk meg az élményt; jó jel, hogy az Olaszország elleni hazai mérkőzésre úgy vették a jegyet, mint a cukrot: egy nap alatt elfogyott az összes belépő! Ez a meccs számomra is igazán különleges lesz, amely kapcsán annak örülnék, hogy az érzelmek kerüljenek felszínre, és motivációban, csapatmunkában, valamint az egyéniségek tekintetében is vegyük fel velük a versenyt. A szurkolóinkat szeretnénk egy nagyszerű élménnyel megajándékozni, ám elárulom: itt és most aláírnám, ha jó játékkal egy döntetlent tudnánk elérni szülőhazám válogatottja ellen!

Szoboszlai Dominikról.

Hiba lenne azt várni tőle, hogy minden mérkőzésen adjon egy látványos gólpasszt, vagy egyes egyedül borítsa fel az egyensúlyt. Az igazi értékmérő számomra az volt, amikor az Anglia elleni idegenbeli mérkőzésen, Wolverhamptonban – miután elrontott egy szabadrúgást, és ellenfelünk lekontrázott minket – 80 métert sprintelt hátra, és hárított el egy veszélyes gólhelyzetet. Ez a jelenet bizonyította, hogy Dominik az utóbbi időben rengeteget dogozott a fejlődése érdekében, amely nem csak az ő, hanem a válogatott számára is rendkívül fontos.

Marco Rossi ezúttal is tartogatott meglepetéseket, hiszen a Hollandiában légióskodó Kerkez Milos valamint a Zalaegerszegen játszó Mocsi Attila személyében két újoncot is behívott a legjobbak közé.

A Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő válogatott keret:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők:

Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (LASK), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (ZTE FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahçe)

Középpályások:

Baráth Péter (DVSC), Kerkez Milos (AZ Alkmaar), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Millwall FC), Vécsei Bálint (Ferencváros)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Szalai Ádám (FC Basel), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Kevin (Hatayspor)

 

Forrás: mandiner.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close