Sport

12 ezer dolláros tornát nyert a tatabányai fallabdázó Madeirán.

Farkas Balázs tatabányai fallabdázó nyerte meg a 12 ezer dollár összdíjazású versenyt, miután magabiztosan menetelt a döntőig, ahol négyszettes csatában legyőzte az első kiemelt portugál Rui Soarest.

A Magyar Fallabda Szövetség közleményében adott hírt arról, hogy a világranglista 65. helyezett magyarja a 3. kiemeltként lépett pályára a nemzetközi versenyen. Farkas Balázs a 2. körben kapcsolódott be a küzdelmekbe, ahol a cseh Marek Panaceken lépett túl egy négyszettes meccsen, majd a walesi Emyr Evans következett, az elődöntőben pedig az egyiptomi Aly Abou Eleinent verte egy maratoni összecsapáson, végül öt szettet követően a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok jutott döntőbe. Ott a portugál Rui Soares sem jelentett akadályt, így Farkas felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A szövetség közösségi oldalán Balázs verseny utáni értékelését is megosztotta:

„ Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernem a tornát és megvernem több előttem rangsorolt játékost is! Ez nagyon kellett az önbizalmamnak, és ez a 12k-s verseny-győzelem egy remek folytatása a legutóbbi bronz fokozatú PSA versenyen nyújtott teljesítményemnek.

A döntő nagyon kemény volt, ilyenkor már mindenki fáradt és csak az számít, ki mennyire tud koncentrálni, ki mennyire akarja a győzelmet. Én beleadtam szívemet-lelkemet a meccsbe, és így nekem sikerült felállnom a dobogó legfelső fokára.

Kedden utazom haza, így holnap egy kis pihenéssel, városnézéssel zárom a portugál utazásomat. A következő megmérettetés a hónap végén Kuwaitban egy 10 ezer dolláros verseny lesz „ – fogalmazott a tornagyőztes.

 

Forrás: kemma.hu

 

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close