Közélet

III. Károly király: „Csak ez vigasztal minket a gyászban”

 

Az egykori trónörökös Károly herceg, már III. Károly király kiadta első hivatalos közleményét, melyben édesanyjára emlékezett. Az új brit miniszterelnök beszédéből lett nyilvános, hogy II. Erzsébet halálával a legidősebb fia lett az Egyesült Királyság uralkodója, immár III. Károly király néven. Az egykori herceg kiadta első hivatalos közleményét is.

“Szeretett édesanyám, Őfelsége a királynő halála a legnagyobb szomorúsággal tölt el engem és a családom minden tagját. Megrendülten, mélységesen gyászolunk egy nagyra becsült uralkodót, és egy nagyon szeretett édesanyát. Tudom, hogy elvesztését, az egész ország, a birodalom, a Nemzetközösség, valamint számtalan ember fogja érezni szerte a világon. A gyász és a változás ezen időszakában a családomat és engem is az vigasztal, hogy tudjuk, milyen sokan szerették és tisztelték a királynőt”- áll III. Károly közleményében.

A 96 éves II. Erzsébet királynő, szeptember 8-án hunyt el. „A királynő békésen halt meg Balmoralban ma délután” – adta hírül a Buckingham-palota.

Csütörtökön délután már sorra érkeztek Balmoralba a királyi család tagjai. Vilmos herceg, András herceg, Zsófia wessex-i grófné, és Eduárd gróf közös repülővel érkeztek a kastélyhoz. A BBC híradása szerint Katalin hercegné, akinek férje, immár az első számú trónörökös Vilmos, a három gyermekével maradt Windsorban. III. Károly király és Kamilla, mint királyné az estét Balmoralban tölti, és a közlemény szerint pénteken utaznak vissza Londonba.

Forrás: nlc.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close