Gazdaság

Magyar és szlovák rendőrök járőröznek Komáromban és Esztergomban – itt az oka.

Rendszeres a magyar és szlovák rendőrök közös szolgálatellátása Esztergomban és Komáromban. Mint a rendőrség tájékoztatásából kiderült, a magyar és szlovák rendvédelmi szervek a magyar-szlovák határrendészeti együttműködés keretében az elmúlt napokban közösen járőröztek Esztergomban és Komáromban. Az egyenruhások hetente többször szerveznek közös szolgálatokat az illegális migráció elleni hatékonyabb fellépés érdekében.

Felhívták a figyelmet, hogy az ellenőrzések célja emellett a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, valamint a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. Mindkét rendőri szerv szorgalmazta az együttműködést, melynek eredményeképpen a jövőben számos magyar-szlovák járőrpár jelenlétére lehet számítani mindkét ország területén.

A rendőrök feladatukat gyalogosan, valamint szolgálati gépjárművel hajtják végre. Tevékenységük során a szlovák kollégák önálló intézkedési jogosultsággal nem rendelkeznek, a hatályos jogszabályok alapján a magyar rendőrökkel közösen intézkednek.

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close