Közélet

A kormányablakokban is intézhető a gázártámogatás.

 

A kitöltött kérelemhez a fogyasztói szerződés másolatát, egy számlát és egy befizetési bizonylatot kell csatolni. Lényeges, hogy a fogyasztói szerződés és a számla az igénylő nevére szóljon. A kormányablakok a kérelmeket befogadják, és egy napon belül elektronikus úton a Magyar Államkincstárhoz továbbítják.

A háromgyerekesek esetében az évi 1729 köbméteren túl további 600, négygyermekesektől felfelé pedig minden gyermek után még 300 köbméterrel emelkedik a kedvezményes sávhatár. Vagyis a nagycsaládos kedvezményes sávhatárig köbméterenként 102 forintot kell fizetniük, a piaci ár, az 1020 forint tizedét. A nagycsaládosok mellett az elektromos gyógyászati segédeszközt használók (pl. mozgássérültek) is áramkedvezményre jogosultak, amelyet a kormányablakban igényelhetnek. A kedvezményre jogosult minden olyan ember, aki vagy akivel egy háztartásban élő személy naponta használ ilyen segédeszközt.

A kérelem benyújtásakor – új felhasználási hely esetén – igazolni kell a szolgáltatásra vonatkozó szerződéses jogviszonyt, vagy ha már történt számlakibocsátás, a kérelem benyújtása előtt kézhez kapott utolsó számla teljesítését.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close