Közélet

Csaknem 2700 gyerek és család nyaralhatott idén az Egyszülős Központ segítségével.

A közlemény szerint a 2018 óta működő Egyszülős Központ Budapesten napközis tábort szervezett, hat hét alatt 150 gyereknek biztosítottak jelképes összegért gyerekfelügyeletet és izgalmas programokat. Emellett a Balaton-part több pontján – szintén jelképes összegért – nyaralhatott 1500 egyszülős család. Hétvégente a Családi Erzsébet-táborok programsorozat keretében Zánkán láttak vendégül ezer családot, az ottalvós, egész hetes Erzsébet-táborba pedig száz egyszülős családban nevelkedő gyermeket jelentkeztethetett a központ – tették hozzá.

A 8-15 év közötti zenét szerető és zenét tanuló egyszülős gyermekek – Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész vezetésével – zenei táborban vettek részt a ZeneVarázslat programnak köszönhetően a Baranya megyei Alsómocsoládon. Idén először több fesztiválon is megjelent az Egyszülős Központ: Kapolcson, a Bondoró Fesztiválon és a Művészetek Völgyében, valamint az Ördögkatlan Fesztiválon – fűzték hozzá. Kitértek arra is, hogy a szervezet az iskolakezdést is segíti, támogatói felajánlásból húsz budapesti és vidéki egyszülős családnak egyenként 15 ezer forint értékben nyújtanak támogatást.

A budapesti Egyszülős Központ annak a több mint 300 ezer családnak szeretne gyakorlati segítséget és közösséget nyújtani, amelyből hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt több mint három évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával mintegy 26 ezer egyszülős családot ért el, táboraikban pedig tízezren nyaraltak – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close