Közélet

Tízmillió forintos gyorssegélyt küld Nigériába a Hungary Helps

Szijjártó Péter Facebook posztjában reagált a nigériai Owo városában történt terrorcselekményre, amely mintegy 50 keresztény katolikus életét követelte Pünkösdhétfőn. A külügyminiszter Magyarország nevében szólva elítélte a brutális támadást, amely során fegyveres tüzet nyitottak egy katolikus templomban a hívekre. A támadás helyszínén készült videofelvételeken mindössze annyi látható, hogy a hívek vértócsákban fekszenek és sikoltozás is hallatszik.

 

A tragédia körülményei egyelőre tisztázatlanok, a nigériai biztonsági erők még nem válaszoltak a sajtó kérdéseire. Muhammadu Buhari nigériai elnök összesen annyit nyilatkozott: bármi is történjék, ez az ország sosem fog engedni a gonosznak és a gyarló embereknek, a sötétség soha nem fogja legyőzni a fényt.

 

Szijjártó Péter felajánlotta Nigériának a Hungary Helps azonnali tízmillió forintos gyorssegélyét az érintett katolikus egyházmegyének, amelyet a kenyérkereső nélkül maradt családtagok, árvák ellátására és kórházi kezelésekre fordítanak majd.

 

A külügyminiszter továbbá kiemelte azt is, hogy Magyarországnak, mint egy ezer éve keresztény országnak, erkölcsi kötelessége ilyenkor fellépni, és bár a megtörtént borzalmakat nem teszi semmissé, de egy rendkívüli gyorssegéllyel igyekszik hozzájárulni a tragédiában érintett közösség mielőbbi talpra állásához.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close