Közélet

Meleg nyári idő

Kedden sok napsütés várható, túlnyomóan gomolyfelhők lesznek az égen. Napközben még csak helyenként, majd estétől egy hidegfront hatására a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél inkább csak zivatarok környezetében támadhat fel. Hajnalban 12-18, délután 27-32 fok között alakul a hőmérséklet.

 

Szerdára virradó éjszaka és napközben a Dunántúlon és a középső tájakon több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar, melyek több hullámban érkezve többfelé kiadósabb mennyiségű csapadékot hagyhatnak hátra. A keleti tájakon eközben még naposabb, melegebb idő várható. Itt a déli, a Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Délután a Dunántúlon 21-26, a Dunától keletre 27-32 fokot mérhetünk.

 

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg a napsütést. Országszerte többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Keleten továbbra is a déli, a Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk, erős, néhol viharos lökések. Napközben 22-30 fok várható, keleten lesz melegebb.

 

Forrás: idokep.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close