Közélet

Nyári meleg sok napsütéssel

Csütörtökön eleinte a Dél-Alföldön és néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő csapadék, majd nyugat felől ezeken a tájakon is felszakadozik a felhőzet. Délután a napos idő mellett legfeljebb néhol keleten, délkeleten és a nyugati-délnyugati határ közelében alakulhat ki zápor, zivatar. Többfelé élénk lehet az északi-északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Délután 25-32 fokot mérhetünk.

 

Pénteken a Dunától keletre sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlra délután több felhő érkezik, de számottevő csapadék estig nem várható. Az Alföldön a keleti-északkeleti, északnyugaton a délies szél élénkülhet meg. Hajnalban 11-17, délután 28-33 fokra van kilátás.

 

Szombatra virradóan nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de keleten még délután is eshet, illetve a Dunántúlon is kialakulhat helyenként újabb zápor, zivatar. A szél több helyen élénk, zivatarok idején erős, viharos lesz. 25 és 32 fok között alakulnak a maximumok.

 

Pünkösdkor hazánk nagy részén sok lesz a napsütés. Nyugaton, délnyugaton viszont gyakrabban megnövekedhet a felhőzet, és záporok, zivatarok is kialakulhatnak, főként vasárnap éjjel és hétfőn a reggeli órákban. Az északias szél keleten feltámadhat. Délutánonként 25-31 fok valószínű.

 

Forrás: idokep.hu, fotó: magyarorszagom.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close