Közélet

Egyik legrégebbi szövetségese nekiment Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter egyik legközelebbi szövetségese kérte számon a kampánypénzzel való elszámolást – írta meg a Telex. Kész Zoltán azt írta, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagjaként attól teszi függővé vezetőségi tagsága fenntartását, hogy Márki-Zay még ebben a hónapban rendesen elszámol a kampánypénzzel.

 

Azt is hozzátette, hogy az elszámolás nála két dolgot jelent. „Egyrészről, fillérre pontosan megtudjuk, hogy mire költötte el az MMM a támogatók pénzét, illetve kiderül a nyilvánosság számára az is egyértelműen, hogy az adományozóktól a kampányra átutalt támogatásokból a megmaradt összeget milyen módon juttatja vissza az MMM az adományozókhoz” – írta Kész Zoltán.

A poszt alatt Márki-Zayné Vincze Felícia is megszólalt egy kommentben, azt írta: „Tudod a Péter számát, miért nem hívod fel? Vagy legalább felvenned, amikor hív. Én úgy tudom, teljes tisztújítás lesz…”

Az Egységben Magyarországért névre keresztelt ellenzéki összefogás központi weboldalán még mindig kinn van a támogatás fül, ahol a banki utalásoknál valóban a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom számlaszáma látható.

Szerda délután Márki-Zay Péter azt írta, az MMM elnökeként kérte a mozgalom operatív csapatát, hogy a kampány lezárását követően hozza nyilvánosságra elszámolását, „ahogy ezt saját kampányszámlámmal én is megteszem ismét. Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy igenis ez lesz, és ezek voltak a magyar politikatörténet legátláthatóbb »crowdfunding kampányai«.”

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close