Közélet

Megyei Vadásznapot szerveznek Csákányospusztán

A szakmai szervezetek évről évre találkozón mutatják be tevékenységüket. A Vértes kapuja rendezvényközpontban 8 órakor veszi kezdetét a vadétel főző verseny, majd rendőrkutyás bemutató nyitja a közönségprogramokat. 11 órakor kerül sor a kitüntetések átadására. Köszöntőt mond dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bencsik János országgyűlési képviselő és Szalai Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara megyei elnöke.

Hagyomány, hogy a megyei vadásznapon tesznek ünnepélyesen fogadalmat az új vadászok. A főzőverseny ételeinek zsűrizése és az ebéd után, 14 órától a Hangvadász Kürtegyüttes műsorát hallhatja a közönség. 14.30-tól a Forgórózsa Népművészeti Központ táncosai lépnek színpadra, majd 15 órától a Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekara ad műsort.

15.30-tól solymász- és vadászkutya bemutatóra kerül sor. 16.15-től a magyar válogatott szarvasbőgő bemutatója hallható, látható.

17 órától a Bon-Bon együttes ad műsort, majd 18.30-tól a vadásznap versenyeinek eredményhirdetésével és tombola sorsolással zárul a hivatalos program. 19 órától DJ DRU Retro discojában szórakozhatnak, táncolhatnak az érdeklődők.

Egész nap szimulációs és légpuska céllövészet, festmény kiállítás, gyermekprogramok, vadászíjászat, fegyverhajító verseny, vadászautó- és tűzoltó bemutató, vásárosok, kézműves termékek, önkéntes területvédelmi tartalékos katonai bemutató várja a közönséget, de kirándulást is tehetnek a körtvélyesi kilátóhoz.

Ezen a napon, szombaton a tatabányai Vadászati Központban, a Liget sor 1. címen 10 és 17 óra között látogatható a vadásznapi kiállítás.

Forrás: tatabanya.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close