Közélet

Börtönbüntetést kapott a bántalmazó, aki megvert egy ukrán menekültet Tatabányán

A Tatabányai Járásbíróság gyorsított eljárásban börtönbüntetésre ítélt egy magyar férfit, aki egy ukrán menekültet bántalmazott.

Az első fokon megállapított tényállás szerint a vádlott március 23-án, 21.26 körül egy tatabányai dohánybolt előtt bántalmazta az ukrán állampolgárságú sértettet, aki a háború elől menekült Magyarországra. A sértett anyanyelvén, ukránul beszélt a telefonon a barátjával, mire a gyanúsított odament hozzá, és megkérdezte tőle, hogy hozzá és a társához beszél-e.  A sértett erre nemmel válaszolt, mire a vádlott megkérdezte a férfit: „Ukrán vagy?”. Erre a sértett igennel válaszolt, mire a vádlott ököllel megütötte őt, majd az ukrán nemzetiséghez való tartozása miatt folyamatosan szidalmazni és bántalmazni kezdte. A vádlott több alkalommal megütötte és megrúgta a sértettet, és a bántalmazással annak ellenére sem hagyott fel, hogy a dohányboltban tartózkodó eladó és több vásárló is felszólította erre – sőt, az egyik, a sértett segítségére siető vásárlót is megfenyegette.

A bántalmazás következtében a sértett egy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett: a jobb oldali arcüregcsontja eltört. Ezen kívül több, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat közösség tagja elleni erőszak bűntette és testi sértés bűntette miatt kedden 2 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet azonban nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be – közölte a Tatabányai Járásbíróság.

 

Forrás: index.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close