Közélet

Másfél millió mobilapp tűnhet el a süllyesztőben

Április elején a Google nagy tisztogatást jelentett be a Play Áruházban, idén novembertől kezdve száműzni fogja a felhasználók keresési találataiból az olyan appokat és játékokat, amelyek két évnél régebbi Android-főverziót, továbbá a felhasználó mobileszközén lévőnél régebbi Androidot céloznak.

Ennek célja az olyan magára hagyott appok eltüntetése, amelyek potenciálisan irrelevánssá váltak, nem követik a Play Áruház aktuális szabályzatát, nem kompatibilisek a modern Androidok biztonsági irányelveivel. Nagyjából két héttel később az Apple is előállt egy rendkívül hasonló tervvel, csak azokat a két évnél régebben frissített termékeket nem tünteti el az App Store-ból, amelyek az elárvult jellegük ellenére érdemi mennyiségű letöltést generálnak.

 

Az elsősorban csalásellenes szolgáltatásokat kínáló Pixalate most további kontextust szolgáltatott a helyzethez, a március végi adatai alapján olyan 1,5 millió appot és játékot érintenek az Apple és a Google szanálásai, az App Store esetében 650 ezer, míg a Play Áruházban 869 ezer szoftvert frissítettek két éve vagy régebben. A boltokban elérhető appok és játékok 33 százalékáról van szó.

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close