Közélet

Tatabányai tűzoltó futott a leggyorsabban Kecskeméten!

Idén immár hetedik alkalommal rendezték meg a „Pump & Run” Országos Bajnokságot az Alföld közepén, a kecskeméti Vízmű-dombon. Az erőpróba első része a maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (Pump), a második része pedig a teljes védőfelszerelésben dombra való felfutásból (Run) állt, számolt be a megyei katasztrófavédelem.

 

Komárom-Esztergom megyét Sejben Tibor tűzoltó őrmester és Sikos Károly Álmos tűzoltó őrmester, tatabányai hivatásos tűzoltók képviselték Kecskeméten. A leggyorsabb futó különdíját Sikos Károly Álmos tűzoltó nyerte a megmérettetésen.

 

A fekvenyomást a nőknek huszonöt, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomópadon kellett teljesíteniük. Ezután öt percen belül teljes védőfelszerelésben, bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben, hátukon acélpalackos légzőkészülékkel és két tömlővel a kézben álltak a futás rajtjához, és vágtak neki a hétszáz méteres pályának.

 

Hétszáz méter nem olyan hosszú táv, gondolhatják többen. Ez a hétszáz méter azonban egy háromszázötven méteres sík, és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakaszból áll, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. Azt is figyelembe kell venni, hogy a védőfelszerelés összsúlya, amellyel a távot teljesíteni kellett, megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Ezt a nem mindennapi kihívást az országból negyvenen, nők és férfiak egyaránt teljesítették.

 

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close