Közélet

Elítélték az élettársát és gyerekeit bántó tatabányai férfit

Négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése és öt rendbeli kapcsolati erőszak miatt 3 év börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélt egy férfit a Tatabányai Járásbíróság. A bíróság közleménye szerint a döntés nem jogerős.

Egy férfi és a nő 2002 októberétől 2016 márciusáig élt élettársi kapcsolatban egymással. Ez alatt az idő alatt három gyermekük született, de a nő korábbi kapcsolatából született gyermekét is nevelték. A férfi 2007-től sokat ivott. Részegen rendszerint agresszívvá vált és rátámadt családtagjaira.

Leginkább a nőt bántotta, de a négy gyereket sem kímélte. A nő 2016 januárjában a Családok Átmeneti Otthonába költözött a kicsikkel, márciusában pedig szakított a férfival. Volt élettársa könyörgött a nőnek, hogy fogadja vissza őt, amit a nő megtett. Megint közös, tatabányai otthonukban éltek. A férfi folytatta az ivást és ilyenkor a gyermekeivel és az élettársával szemben kötekedővé, agresszívvá vált. Semmi sem változott, a férfi megint rátámadt a rokonaira. Többször előfordult, hogy a gyerekek is látták, mit tesz az anyjukkal. Volt, hogy a haját tépte, ütötte-verte, ahol csak érte és napi-heti rendszerességgel halálosan megfenyegette.

A szakemberek szerint a férfi bántalmazó magatartása miatt a gyermekek érzelmileg sérültek. A bíróság a férfit négy rendbeli kiskorú veszélyeztetése és öt rendbeli kapcsolati erőszak miatt 3 évnyi börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Emellett a férfira korábban lopás és más bűncselekmények miatt kiszabott, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett, 1 másfél hónapnyi szabadságvesztés végrehajtását is elrendelte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de a döntés nem jogerős, mivel a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close