Közélet

Így tisztítsd meg könnyen és gyorsan a kávéfőzőt

A konyha egyik legtöbbet használt eszköze a kávéfőző, melynek megtisztítása sokak számára fejtörést okoz. Pedig a kávé csak egy igazán tiszta, higiénikus főzőből esik igazán jól.

Szerencsére vannak házi praktikák, amelyek segíthetnek gyorsan és könnyen végezni a művelettel. Noha sok módszer ecettel dolgozik, mások nem kívánnak ilyen kellemetlen szagú, a gépet is bebüdösítő eszközt. A következő két praktika csupán só, jég és citrom alkalmazását igényli.

Tisztítás sóval és jéggel:

A só és a jég meglepő párosítás lehet a kávéfőző átmosásában, de hatékonynak bizonyulhat. Végy 5-10 jégkockát, zúzd össze, majd keverd össze sóval, és ezt az elegyet adagold a kávéfőzőbe, majd kézzel csutakold át a belsejét. Végül, amikor a jég már olvad, önts némi vizet a gépbe, és indíts egy lefőzést. A műveletet zárd két tiszta vizes átmosással, mintha kávét főznél kávé hozzáadása nélkül.

Tisztítás citromlével

Az illatos, ártalmatlan, mégis erős citromlé is jó eszköz a kávéfőző megtisztításában. Hasonlóan működik, mint az ecet, és azonos módon kell alkalmazni. Érdemes üveges citromlé helyett valódi gyümölcsöt használni, mert így a természet ereje is hozzátesz valamicskét a végeredményhez. Egy rész szűrt citromlevet és két rész vizet önts a tartályba, és indítsd el a főzést, csakúgy, mint máskor. Ha a citromos víz lefolyt, zárd két tiszta vizes körrel a műveletet.

Forrás: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close