Közélet

Péntekig tart a meleg tavaszi idő

Csütörtökön sok lesz a napsütés, ismét csak vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen, csapadék pedig sehol sem várható. A déli-délkeleti szél főként északnyugaton lehet élénk, néhol erős. Hajnalban -2, +7, napközben 18-23 fokot mérhetünk.

Nagypénteken hidegfront érkezik elszórt záporokkal, néhol egy-egy zivatarral. Hosszabb napos időszakok délelőtt délen, délkeleten, délután északon, északnyugaton lehetnek. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon a középső tájakon feltámad, helyenként felerősödik. A maximumok még 17 és 25 fok között alakulhatnak, délen lesz a legmelegebb.

Nagyszombaton felszakadozik a felhőzet, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap, kisebb eső, záporok még a Dunától keletre alakulhatnak ki. Az északias szél felerősödik, néhol a Dunántúlon és északkeleten viharos lehet. Több fokos lehűléssel kell számolni, délután 11-17 fokos maximumokat mérhetünk.

Vasárnap a napos időszakok mellett keleten alakulhat ki helyenként zápor. Marad a szeles idő, hajnalban -3, +4, az északi völgyekben pár fokkal hidegebb, délután pedig 9-14 fok várható.

 

Forrás: idokep.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close