Közélet

Imádni fogják a gyerekek a tojásfestést

A tojásfestés a húsvét egyik legjobb része, főleg akkor, ha kisgyerek is van a családban. Mindig jó dolog régi hagyományokat továbbadni a fiatalabb generáció számára, de ezek a díszes tojások az otthon dekorálására is remekül alkalmasak.

Húsvétkor érdemes összekötni a kellemeset a hasznossal: a tojásfestés gyönyörű, tavaszi hangulatba hozza a lakást, és nagyon jó szórakozás lehet a gyerekeknek, ha ők is kreatív módon várhatják az ünnepet. Most olyan trükköket mutatunk, amik olcsók, mégis nagyon mutatósak.

A klasszikus piros tojás mellett újabban a modern technikák is hódítanak, különösen kedveltek a pöttyös festések. Ezek elkészítéséhez remekül alkalmas a tempera, ami már minden írószerboltban vagy nagyobb áruházban megvásárolható. Érdemes több árnyalatot is használni a festésnél, hiszen így sokkal vidámabb lesz a végeredmény, de ez a jó benne, hogy mindenki a saját ízlése szerint készítheti a tojásokat. Aki nem igazán kedveli a tojás eredeti színét, az bátran lefestheti fehérre vagy akár más színűre is az alapot, a végeredmény így is mutatós lesz.

A festési folyamatnál érdemes olyan trükköket is alkalmazni, amik a gyerekek számára még szórakoztatóbbá teszik a készítés perceit. Az egyik ilyen egyszerű, mégis mutatós technika, ha fültisztító pálcikával pöttyöket festünk a tojás egész felületére – itt nyugodtan lehet kísérletezni a színekkel és a pöttyök vastagságával.

A másik mókás elkészítési módhoz szintén temperára van szükség, valamint a buborékfólia is jól jön. Fess le egy kisebb felületet a fólián, majd ebbe hempergesd meg a tojást, amitől pöttyös lesz. A folyamatot és az eredményt is biztos szeretni fogják a kicsik. A harmadik technikához többféle színű festéket kenj fel a tojásra, majd egy fogvájó vagy fültisztító pálcika segítségével keverd össze az árnyalatokat, ezzel létrehozva a „márványos” mintát. A festés után várj néhány órát, amíg megszáradnak, majd bátran használhatod őket dekorációként, de a locsolók is biztosan szívesen fogadják majd.

 

Forrás: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close