Közélet

6 meglepő dolog, amire a fagyasztót használhatod

Mire való egy fagyasztószekrény? A válasz egyértelmű: ételek lefagyasztására. A legtöbb ember nem is gondolná, hogy ennél jóval kreatívabban hasznosítható gépről van szó.

A fagyasztás ugyanis a háztartásban nagyon hasznos fizikai hatás, így a fagyasztó sokféle tevékenységben jelent segítséget. A következőben ilyeneket veszünk sorra: meglepő, mennyire izgalmas és váratlan megoldások kínálkoznak, ha valaki nem fél az alternatív használattól.

Újra ragyognak a farmerek: kedvenc farmered már nem a régi színében pompázik? Mosd ki, száradás után pedig göngyöld fel, és tedd a fagyasztóba egy éjszakára. Meg fogsz lepődni, milyen szépen felfrissül a színe.

Tovább tartanak a gyertyák: szívesen gyújtasz gyertyákat, de sajnálkozva nézed, mennyire gyorsan elolvadnak? Ha a felhasználásuk előtt egy napra a fagyasztóba helyezed őket, akkor lassabban égnek el. Ezzel a pénztárcád is kíméled, mivel ritkábban kell új gyertyát venned.

Tartósítsd a magokat! Szeretsz kertészkedni, de nem minden magod fogyott el, amikor ültettél? Semmi gond, csak gondoskodj róla, hogy teljesen szárazak legyenek, és zárd őket egy légmentes dobozba. A magok így évekig felhasználhatók lehetnek.

Megőrzi a smink frissességét: a fagyasztó a sminket is tartósítja. A rúzsok egy idő után megfáradnak, zsírosabbak lesznek, elpuhulnak, de ha a jégszekrényben tárolod őket, akkor megőrzik eredeti frissességüket.

Szú ellen is jó: van egy csodás faládikád, de szitává eszi a szú? Mielőtt ez bekövetkezne, dobd be a dobozt a fagyasztóba néhány hétre. Mikor kiveszed, a furkálódó lakók már nem lesznek életben.

Segít leszedni a rágógumit: ha véletlenül rágóba léptél, és nem akar lejönni a cipőd talpáról, tedd a fagyasztóba, és egy-két óra múlva le tudod piszkálni róla a maradványokat. A cipőt természetesen csomagold be fóliába és nejlonzacskóba olyan alaposan, ahogy csak tudod, hogy ne szennyeződjön be a fagyasztód.

Forrás: femina.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close