KiemeltKözélet

Gyurcsány embere már letagadja azt is, amit aznap mondott

Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal jelöltje egyre összevisszábban beszél. Kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában saját, a Jelennek aznap délelőtt adott interjúját cáfolta meg. Délelőtt Márki-Zay az ukrajnai háborúval kapcsolatosan kijelentette: Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla. Este pedig már arról beszél, „Orbán Viktor egyáltalán nem kezeli jól a háborút, kikérem magamnak, hogy én ugyanazt csinálnám”.

Gyurcsány Ferenc jelöltje, Márki-Zay Péter kedd délelőtt videós interjút adott a Jelen című baloldali hetilapnak. Márki-Zay a szokásos stílusában, ide-oda kapkodva, összevissza beszélt az orosz-ukrán háborúról is.

Egymástól különálló dolgokat kevert össze, láthatón még mindig nem tanulta meg, hogy a NATO-nak egész pontosan mi is a szerepe, és azt sem tudja, hogy egy katonai konfliktus esetében milyen korlátozott képességekkel rendelkezik az Európai Unió, amelynek nincs önálló hadserege.

A baloldali jelölt egy adott ponton kijelentette: Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla. Ezt követően részletezte, hogy mi mindenben követné Orbán Viktor példáját az orosz-ukrán háború tekintetében.

Márki-Zay Péter kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorának volt a vendége. A műsorvezető felvetette, hogy aznap délelőtt a baloldali jelölt kijelentette, hogy ugyanúgy kezelné az orosz-ukrán háborút, mint Orbán Viktor, csak ezt másképp kommunikálná.

Márki-Zay erre a következőképpen reagált: Orbán Viktor egyáltalán nem kezeli jól a háborút, kikérem magamnak, hogy én ugyanazt csinálnám. Tehát ismét, ki tudja már hányadszorra ellentmondott saját magának.

A keddi történésekben csupán az a meglepő, hogy előző kijelentését nem több nap múlva, hanem még aznap, élő adásban letagadta.

Később a baloldali jelölt szánalmas magyarázkodásba bocsátkozott, miszerint már ismét félreértelmezték a szavait, mert ő a délelőtti interjújában nem dicsérte Orbán Viktor háborúellenes politikáját. Majd arról beszélt, hogy ő soha nem cselekedne úgy, mint Orbán, bár a konkrétumokra nem igazán tért ki, csak szokásos, unalomig ismert balos kommunikációs paneleket ismételgetett.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close