Közélet

Szerdán elérhetjük a 20 fokot

Komárom-Esztergom megyében, hétfőn folytatódik a szinte zavartalan napsütés, gyenge K-ies légmozgással. Csapadék hullik. Kora délutánra már több fokkal +10 fok fölé melegszik a levegő. Éjjel marad az eseménytelen, csillagfényes időjárás. Még többnyire fagypont alá hűl a levegő, de már gyengébb fagy valószínű, mint az előző reggelen.

Kedden sem várható számottevő felhőzet az égen, marad a szikrázó napsütéses, frontmentes időjárás. Általában gyenge, vagy mérsékelt keleties légmozgás lesz jellemző. Jelentősen melegszik a levegő, délutánra bőven +15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, néhol már megközelíti a +20 fokot is. Éjszaka folytatódik az eseménytelen, csillagfényes időjárás. Napnyugtát követően gyorsan csökken a hőmérséklet, de már kevesebb helyen várható hajnalban fagy. A jellemző hőmérséklet kedd reggel -1, délután 16 fok körül alakul.

A hét további napjain, előreláthatólag legalább vasárnapig kitart az anticiklonáris helyzet hazánk térségében. Túlnyomórészt derült, száraz, frontmentes időre készülhetünk. Napról-napra tovább csökken a hajnali fagyos területek mérete, a hétvége közeledtével már fagymentessé válnak az éjszakák. A délutáni maximumok pedig az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabban, általában 16 és 20 fok között alakulnak. Némi csapadék érkezésének esélye jövő hét kedd környékétől kezd el növekedni.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: bumm.sk

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close