Közélet

Enyhültek a látogatási szabályok

A kormány döntött a koronavírus okozta járvány megelőzése és következményeinek elhárítása érdekében korábban bevezetett korlátozó intézkedések többségének feloldásáról. Kásler Miklós utasítására felülvizsgálták, majd módosították, illetve hatályon kívül helyezték azokat az utasításokat és eljárásrendeket, amelyek a lakosság mindennapi életvitelét vagy az egészségügyi, szociális, köznevelési intézményekben történő ellátását, gondozását, oktatását korlátozták.

Az egészségügyi és szociális intézményekben a látogatás feltételei enyhültek. A miniszteri utasítás kitér arra is, hogy a látogatók számára kötelező a maszk viselése a kórház és a szociális intézmények egész területén. Egy személyhez naponta legfeljebb két látogató érkezhet 30 percre, míg egy hozzátartozó esetén a látogatási idő 60 percig terjedhet. Amennyiben a látogatás szabadtéren is kivitelezhető, az érkezők száma nem korlátozott. A koronavírus-fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók, de a kórház vezetése egyedi méltányosság alapján engedélyezhet látogatást.

A járványügyi korlátozások módosításának, kivezetésének köszönhetően a jövőben az általános járványügyi, közegészségügyi szabályok betartása mellett az egészségügyi, köznevelési és szociális ágazatban személyes jelenléttel is megtarthatóak a szakmai konferenciák, fórumok, előadások, továbbképzések, tanfolyamok és tréningek.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close