Közélet

Hideg márciusi napok

Hétfőn csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra, napközben sok felhő lesz az égen, de csak elszórtan délen, délkeleten fordulhat elő hószállingózás, gyenge hózápor, illetve jelentéktelen havas eső. Élénk, a Dunántúlon, valamint északkeleten többfelé erős lesz az északias szél. Ismét fagyos lesz a reggel, a fagyzugos helyeken -8, -10 fok köré is lehűlhet a levegő. Napközben 2-7 fokot mérhetünk.

Kedden napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Átmenetileg egy-egy futó zápor, hózápor elszórtan a Tiszántúlon, valamint a déli határhoz közel fordulhat elő. Élénk, erős északi-északkeleti szélre, egy újabb fagyos hajnalra és 4-9 fokos délutánra számíthatunk.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás, elszórtan átmenetileg egy-egy zápor, hózápor is kialakulhat. Élénk, néhol erős lesz az északias szél. A fagyos reggelt 3-9 fokos délután követhet. Csütörtökön már sok napsütésre számíthatunk, de kezdetben a Dunántúlon még lehetnek felhősebb tájak. Említésre méltó csapadék nem várható. A sokfelé szeles időben 1-7 fokot mérhetünk.

 

Forrás: idokep.hu, fotó: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close