Közélet

Ingyenesen postáz segélycsomagokat a menekülteknek a FOXPOST

A háborús menekülteket segítő, az egész országot megmozgató összefogást szeretné segíteni a FOXPOST. A Magyarországon több mint 400 csomagautomatával rendelkező vállalat azoknak kíván segíteni szolgáltatásával, akik bár szeretnének adományozni, nem tudják eljuttatni felajánlásaikat a megfelelő helyre. A csomagküldő szolgálat az országszerte megtalálható automatáin keresztül beérkező felajánlásokat telephelyein gyűjti össze, ahonnan azokat az Ökumenikus Segélyszervezet szállítja el a bajbajutottakhoz.

Fontos, hogy kizárólag élelmiszert várnak az automatákba, ruhát és egyéb tárgyi adományokat nem tudnak továbbítani. A Határtalan segítség kampány keretén belül a Vásárolj be egy menekült családnak! akcióban a következő árukból összeállított csomagokat fogadnak köszönettel: szárnyas étel konzerv, marha étel konzerv, halkonzerv, sertés étel konzerv, húsmentes konzerv, 1 csomag keksz, tészta, gyerek – bébiétel üveg, 4 db müzliszelet, zacskós leves, tea, 4 db táblás csokoládé, instant kávé, kakaó, illetve 10 db-os papír zsebkendő és nedves törlőkendő.

Az adományokat be kell csomagolni, a dobozt vagy nejlont jól le kell zárni, és rájuk kell ragasztani a FOXPOST honlapjáról letölthető, vagy az automaták adományrekeszeiben is megtalálható adománymatricát, amelyen meg kell jelölni, hogy mit tartalmaz a csomag, amelynek súlya legfeljebb 25 kg, mérete pedig 37,5 cm x 36 cm x 61 cm lehet. A csomagautomaták kijelzőjén az ’Adományrekesz nyitása’ gombot kell megnyomni, és a kinyíló rekeszbe kell helyezni a felajánlásokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a magyar-ukrán határ mindkét oldalán megtalálható információs pontjain folyamatosan segíti a menekülteket. Debreceni, miskolci és budapesti intézményeiben szálláshelyeket alakított ki, valamint több kamionnyi élelmiszer- és higiénés szerekből álló adományt szállított a határ menti régióba.

 

Forrás: kemma.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close