KiemeltKözélet

Így dőzsöl az újabb Gyurcsány-fióka!

Havi közel egymillió forint közpénzzel járul hozzá a főváros Karácsony Gergely barátja, Korányi Dávid New York-i luxuséletéhez. Aki nagy néha, mondhatni, csak „kiruccan” Magyarországra, amúgy New Yorkban él, akár egy gondtalan milliomos – írja a Metropol. Karácsony Gergely embere, Korányi Dávid New York egyik legelegánsabb negyedében, egy luxusfelhőkarcolóban lakik, a lap információ szerint egy olyan penthouse lakásban, amelynek a bérleti díja minimum havi 6100 dollár, azaz átszámítva közel kétmillió forint. Korányi a lehető legkényelmesebb életet éli, sokszor napokig ki sem jön a luxuslakásból és nem egyszer dicsekedett már azzal, hogy ez milyen kényelmes élet jelent. Például az online bejelentkezésekhez még nadrágot sem kell felvennie, egy szál gatyában is lehet pénzt keresni.

Korányi Dávid is egyértelműen Gyurcsány-fióka, politikai karrierjét még Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt kezdte az MSZP-ben,hogy aztán Bajnai Gordon egyengesse tovább a pályafutását. Afféle politikai inasként szolgálta Bajnait, aki még az ENSZ egyik közgyűlésére is magával vitte. Ott ült közvetlen mögötte. Aztán mondhatni magától értetődően, Karácsony Gergely vette át Korányi futtatását. Gyurcsány és Bajnai kérésére azonnal felvette a fővárosi tanácsadók kényelmes megélhetést, évi minimum 10 milliót biztosító listájára, akárcsak Dobrev Klára barátnőjét, az újságíró Kálmán Olgát. Ráadásul Korányi munkaszerződésében még azt sem írták elő, hogy ezért a pénzért mennyi időt kell Budapesten töltenie. Így hát marad a kényelmes luxusélet New Yorkban, a nemrég épült 55 emeletes felhőkarcolóban. Ami tényleg a milliomosok mesés kényelmét szolgálja. Van ott SPA, klubszoba, könyvtárszoba, fitneszterem, fedett medence, jónéhány ötcsillagos szállodát is megszégyenítő szolgáltatás.

Az elmúlt hónapokban mindössze egyetlen „kültéri” munkán sikerült őt tetten érni. Karácsony Gergely magához rendelte Münchenbe egy biztonságpolitikai konferenciára, ahol világ szégyenére a főpolgármester ismét bebizonyította, hogy más résztvevőkkel ellentétben nem tud angolul. Lényegében megbénította a konferencia menetét azzal, hogy a mellette ülő Korányinak a legcsekélyebb dolgot is le kellett fordítania.

Korányi, miközben ki se nagyon mozdul a New York-i luxuslakásból, igazi álláshalmozó, a fővárosi havi egymillás kamu megbízatás mellett jut még ideje számos más szervezetben is „dolgozni”. Ezek jelentős része, talán nem meglepő módon Soros Györgyhöz köthető. A Pozsonyban székelő Globsecnél stratégiai tanácsadó, a szervezetet a Soroshoz nevével fémjelzett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatja. Energiadiplomáciai vezető munkatárs a szintén Soros által támogatott, Washingtonban székelő Atlantic Councilnál. Tagja az ECFR-nek, European Council of Foreign Relations, pán-európai agytrösztnek, amit a Soroshoz köthető Open Society Found alapított, és óraadó tanár volt azon a John Hopkins Egyetemen, ami igazi gyűjtőhelye a Soros-híveknek.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close