Közélet

Fagyos reggelek, napos délutánok

Csütörtökön a fagyos reggelt követően, délelőtt várhatóan még kisüt a nap. A déli órákhoz közeledve, északnyugat felől vastagodó felhőzet sodródik az ország fölé. Délután már zömében felhős idő valószínű változó vastagságú, itt-ott szakadozott felhőtakaróval. Elszórtan ekkor is lehet szűrt napsütés. Csapadék sehol sem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt É-ias légmozgás lesz jellemző egész nap. Éjszaka eleinte felhősebb égbolt a valószínűbb, majd várhatóan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Említést érdemlő csapadék nem valószínű. Gyenge marad a légmozgás. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel -3, délután 8 fok körül alakul.

Pénteken délelőtt változó napsütés a valószínűbb, majd délután erősebb felhősödés, felhőátvonulások mellett elszórtan előfordulhat vegyes halmazállapotú szitálás, hózápor. Felélénkül az É-i szél. Marad a reggeli fagy és az évszaknak megfelelően hűvös nappali hőmérséklet.

Szombaton délelőtt is kisüthet a nap, majd délutánra ismét a felhők kerülhetnek túlsúlyba. Elszórtan, elsősorban a nyugati országrészben ezen a napon is előfordulhat futó hószállingózás, átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék. Nyugaton mérsékelt, keleten élénk, olykor felerősödő ÉÉK-i szél várható. A hőmérséklet nem változik számottevően.

Vasárnap előreláthatólag az északi országrész felett lehet szakadozott felhőzet, változó napsütés, míg délen borongós, erősen felhős idő ígérkezik. A déli határvidéken hószállingózás, vegyes halmazállapotú csapadék sem kizárt.

 

Forrás: eumet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close