Közélet

A vállalkozások munkaerő-támogatásával már több mint 42 ezer embert értek el

A vállalkozások munkaerő-támogatása programban már több mint 42 ezer embert értek el, akiknek a foglalkoztatása érdekében csaknem 23 milliárd forint támogatást fizettek ki – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán. Bodó Sándor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában hozzátette, a program segítségével a vállalkozások új munkaerőt tudnak felvenni.

A program első három hónapjában a támogatás 230-240 ezer forinttól indulva akár az 520 ezer forintot is elérheti, ezt az összeget a kormány biztosítja. A támogatás összege attól függ, hogy a felvett dolgozó milyen életkorú, milyen végzettséggel rendelkezik vagy esetleg hosszabb távon volt-e regisztrált álláskereső. A betanulás időszakát követő hat hónapban a munkaadók havi 150 ezer forint támogatást igényelhetnek, amit munkabérre fordítanak.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán közölte, ennek a leglényegesebb üzenete a munkaadók és a munkavállalók felé, hogy a kormányzati segítségre számíthatnak. Bodó Sándor kiemelte, Magyarországon már hónapok óta a foglalkoztatottak száma 4,7 millió, a munkaerőpiacnak stabil alapot ad a magas foglalkoztatottság.

 

Forrás: MTI, fotó: iriszoffice.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close