Közélet

Kiveszik a mobilos Chrome-ból az egyszerűsített módot

A Google még évekkel ezelőtt építette bele a mobilos Chrome böngészőbe azt a funkciót, ami segít, hogy kevesebb adatot használjanak el a felhasználók a mobilinternetükből. A jelek szerint azonban ez az előnyt már nem sokáig élvezhetjük. A 9to5Google szerint a mobilos Chrome Egyszerűsített mód nevű funkciója kikerül a böngészőből, legkésőbb akkor, amikor márciusban megérkezik az androidos alkalmazás 100-as verziószámú változata. A hírt a Google is megerősítette, így szinte biztos, hogy ez a fajta megoldás március 29-től nem lesz elérhető.

Az Egyszerűsített módot a szükség szülte: a különböző országokban másként jártak (rosszul) a felhasználók, ha átlépték a megadott mobilnetes adatkeretüket: vagy nem tudtak többet internetezni az adott hónapban, vagy jelentős többletdíjat kellett fizetniük. A Google ezért segíteni akart rajtuk azzal, hogy csökkentette a böngészés közben forgalmazott adat mennyiségét. A funkció 2014-ben jelent meg a mobilos Chrome böngészőben.

A Google most azért döntött a funkció megszüntetése mellett, mert időközben világszerte elterjedtek a korlátlan mobilnetes csomagok. Az nem egyértelmű, hogy kit zavart volna, ha a funkció megmarad – akinek korlátlan mobilnetes elérése van, az vélhetően egyszerűen csak nem használja.

 

Forrás: hvg.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close