Közélet

Márki-Zay újabb zavaros mondata: Orbán Viktor egy személyben felelős az ukrajnai háborúért

Orbán Viktor egy személyben felelős azért, hogy most háború van Ukrajnában és emberek halnak meg – jelentette ki Márki-Zay Péter vasárnapi élő beszámolójában Simon András műsorában.

Márki-Zay szerint a NATO-t Orbán elárulta, amikor megvétózta a kiberbiztonsági segítséget, illetve akadályozta az ukrajnai segítségnyújtást és fejlesztést. Hangsúlyozta: ha a magyar miniszterelnök nem akadályozza Ukrajna NATO-közeledését, akkor a háború ki sem tört volna. Márki-Zay azt is állította, hogy Magyarország volt az egyetlen NATO-tagállam, mely „Putyinnak engedelmeskedett” és nem a saját biztonságát vette figyelembe, amikor nem engedte be a NATO-csapatokat.

– Függetlenül attól, hogy ő hazaáruló, ha valamit jól csinál, azt el fogjuk ismerni – jelentette ki a baloldali miniszterelnök-jelölt arra a kérdésre, hogy ha árulónak tartja Orbánt, miért tapsoltatta meg a csütörtöki tüntetésen, amiért agresszornak nevezte az orosz elnököt egy videójában. Ezután elmondta, hogy a kormánypárt érdemeit korábban is elismerte, és a fideszes vezetőket Hódmezővásárhelyen is pozícióban tartották.

Az Egységben Magyarországért közleményében megismételte miniszterelnök-jelöltjük zavaros és felelőtlen mondatait. Márki-Zay Péter és az Egységben Magyarországért szerint ugyanis jelenleg nem “stratégiai nyugalomra” van szükség, hanem a béke érdekében hiteles stratégiaváltásra: Putyin helyett Európa, Kelet helyett Nyugat, háború helyett béke.

Deák Dániel politológus szerint Márki-Zay szintet lépett a felelőtlen, zsagyva kijelentések terén, ami ilyen éles helyzetben óriási kockázat Magyarország biztonsága számára. A politológus Facebook oldalán emlékeztetett arra, hogy Márki-Zay Péter gyakran mond vállalhatatlan mondatokat, de szerinte ez túlmegy minden határon.

 

Forrás: magyarnemzet.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close