Közélet

Éjjel-nappal nyitva tartanak a magyar-ukrán határátkelőhelyek

A magyar-ukrán határátkelőhelyek nyitvatartását 0-24 órásra növeltük mindenhol, az átengedés folyamatos. Rövidesen külön Segítségpontok is nyílnak, ahol a háború elől Magyarországra menekülők további segítséget kaphatnak – írja Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő közösségi oldalán úgy fogalmaz, Magyarország nem akar belekeveredni ebbe a háborús konfliktusba, de minden segítséget megadunk az arra rászorulóknak, hiszen mindenki a hazáját, az otthonát hagyja maga mögött ezekben a nehéz napokban. A gyorsabb átjutás érdekében már mind az öt határátkelőhely szünet nélkül működik a magyar-ukrán határszakaszon. Miközben az Ukrajnával közös lengyel, szlovák és román határszakaszokon a belépésre akár 20-24 órát is várni kell, addig a magyar határátkelőhelyeken a reggeli adatok szerint maximum 1 óra a várakozási idő – emeli ki. A határátkelőhelyek közelében a karitatív szervezetekkel külön Segítségpontokat alakítunk ki, ezek kijelölése már zajlik és rövidesen megkezdik működésüket. Itt nem csak élelmiszerrel és információkkal látják el a segítséget kérőket, de a kormányhivatalok munkatársai is jelen lesznek, akik közigazgatási és szükség esetén oltással kapcsolatos ügyekben is segítenek.

A segítséget kérőket igény esetén a rendőrség, illetve egyházi/karitatív önkéntesek busszal szállítják ide – teszi hozzá Szentkirályi Alexandra. Mindenkinek segítenie kell a háború áldozatait. Mi, magyarok első helyen Kárpátalját és az ott élő magyarokat akarjuk segíteni – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close