Közélet

Márki-Zay rendületlenül halad a gyurcsányi úton

Miután Gyurcsány Ferenc a múlt héten már megtartotta a baloldal évértékelőjét, és bejelentette, hogy készen állnak a kormányzásra, jelöltje, Márki-Zay Péter csütörtökön délután kapott lehetőséget, hogy előadjon egy tőle már megszokottá vált összevissza beszédet – ezúttal évértékelő gyanánt.

Az ellenzék kész a kormányzásra – jelentette ki pénteken, online közvetített évértékelő beszédében a bukott miniszterelnök. Gyurcsány ezzel ismét bizonyította, hogy ő a baloldal vezére: ő tartott először évértékelőt, ő adott irányt először, ő mondta ki azt is először, hogy készek a kormányzásra. Ő jelentett ki azt is, hogy jelöltjük, Márki-Zay Péter kész elfoglalni a miniszterelnöki bársonyszéket.

Csütörtök délután a fasisztákat és kommunistákat is képviselő szivárványkoalíció jelölte, Gyurcsány kesztyűbábja is megtartotta a maga évértékelőjét és nem okozott se meglepetést, se csalódást. Nem hazudtolta meg mesterét, nem tért le a Gyurcsány által kijelölt útról és pontosan mondta fel a Gyurcsány-Bajnai kormányok ihlette programját.  A totális meghátrálást, a kudarcos múltba való visszatérést – és az álságos baloldali ígérgetéseket.

Gyurcsány Ferenc bábja összevissza beszédében a gyalázkodás és az alaptalan ígérgetés között, csak pont a baloldal valódi programjáról nem beszélt. De az elmúlt hetek önleleplezései pontosan megmutatták, hogy mire készülhetünk, ha újra a baloldal kerülne kormányra:

Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje több alkalommal is támadta a 13. havi nyugdíjat. Volt, amikor felelőtlen lépésnek nevezte a 13. havi nyugdíj visszaadását, máskor „veszélyesnek„ minősítette. A 13. havi nyugdíjat 2009-ben vette el Gyurcsány javaslatára a Bajnai-kormány, ezért viszont Márki-Zay többször megdicsérte Bajnai Gordont. Mindeközben a kormány a novemberi nyugdíjprémium és a januári nyugdíjemelés után megkezdte a 13. havi nyugdíj kiutalását is.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje korábban többször kikelt a 13. havi nyugdíj ellen. Márky-Zay szerint az a baj, hogy rendkívül nehéz megszüntetni a 13. havi nyugdíjat és a rezsicsökkentést.  MiniFeri közösségi oldalán jelentette be, a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amelyet Orbán Viktor kitalált, nem szeretné fenntartani.

A Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal üdvöskéje szerint a benzinár maximalizálása épp úgy rossz, mint a rezsicsökkentés. „A benzinár is elég aktuális probléma. Mihez kezdene vele? Márki-Zay: Vannak szokatlan, piaci alapon nehezen indokolható lépések válsághelyzetben, de tartósan végtelenül károsnak tartom, ha a piaci folyamatokba az állam felelőtlen módon akar beleavatkozni.

Magánkézbe adná az egészségügyet Márki-Zay Péter – derül ki egy korábbi videóból, amelyen a baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: „Meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet. Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a biztosítást kell magánosítani.” A politikus úgy gondolja, hogy a megoldást az úgynevezett single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer jelenti.

A baloldal kormányfő-jelöltje szerint a minimálbérnek rengeteg hátránya van. Úgy véli, ha túl magas a minimálbér, akkor a vállalkozók nem fognak alkalmazni embereket, mert nem éri meg nekik, ezért pedig éppen a legképzetlenebbeknek soha nem lesz munkájuk. Szerinte a minimálbér emelése nyomorba taszítaná az országot.

Ha felemelnénk a minimálbért ötszázezer forintra – fogalmazott Márki-Zay –, az tragédiát okozna az országnak. Egy ilyen, a legalapvetőbb közgazdasági logikát is nyilvánvalóan nélkülöző kijelentésért középiskolában is megbukna, hisz a minimálbér meghatározásánál az adott ország termelékenységének szintjéből lehet csak kiindulni.

Nem akar válaszolni a népszavazás „ostoba” kérdéseire a baloldal miniszterelnök-jelöltje – Márki-Zay Péter erről az M1 riporterének beszélt azok után, hogy az országgyűlés elrendelte a népszavazás kiírását.  A politikus leszögezte, hogy ha hatalomra kerül, akkor eltörli a gyermekvédelmi törvényt. A baloldal miniszterelnök-jelöltje tovább elmondta, hogy egyszerűen nem hajlandó voksolni a gyermekvédelmi népszavazáson, és el se megy rá.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és baloldali szövetségesei politikáját képviseli az ellenzéki előválasztáson megválasztott miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter.  A baloldal miniszterelnök jelöltje rendszeresen kiáll a migráció mellett, nyíltan beszél a migráció előnyeiről és arról, hogy be kell fogadni a migránsokat, integrálni kell őket.

A Gyurcsány-show mai adását láthattuk: egy rendkívül kínos epizódszereplő áll a baloldal színpadán, aki mögött valójában Gyurcsány és Bajnai akar visszatérni a hatalomba – reagált a nagyobbik kormánypárt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédére. A baloldal miniszterelnök-jelöltje azokat a Gyurcsányékat akarja hatalomra segíteni, akik egyszer már tönkretették a magyar gazdaságot, elvették a 13. havi nyugdíjat, egekbe emelték a rezsi árát, munkanélküliséget és megszorításokat hoztak a magyarokra – emelték ki.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hetekben már ismertette a baloldal valódi programját: megint el akarja törölni a rezsicsökkentést, a családi adórendszert, a minimálbért és fizetőssé tenné az egészségügyet.

Naponta sértegeti a választókat, a vidékieket, a falusiakat, a nőket, a külhoni magyarokat, a fogyatékkal élőket, listázni akarja a zsidókat, a cigányokat, a hatalom reményében örvendezik az idősek halálán, képviseli a fasisztákat és a kommunistákat. Zagyva, összevissza beszéde nemcsak kínos, de komoly veszélyt jelent Magyarország biztonságára is.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close