Közélet

Viharos szél jön csütörtökön

Csütörtökön, délelőtt egy melegfront okoz nagyrészt erősebben felhős és elszórtan esős, záporos időt. Élénk, a középső és keleti országrészben erős lökésekkel kísért DNY-i szél fúj. A felhőzet ellenére nyugaton és délen kifejezetten enyhe napra van kilátás. Délután már hidegfront éri el az északnyugati országrészt. Egyre nagyobb területen fordul ÉNY-ira és erősödik fel, többfelé viharossá is fokozódhat a szél. Az északnyugati határvidéken lehetnek a legerősebb széllökések, melyek elérhetik a 80-90 km/órát! A szakadozott felhőzet, változó napsütés mellett elszórtan kialakulhatnak záporok, kisebb esők. A front érkezése előtt, északnyugaton, nyugaton szokatlanul enyhe idő várható, akár a +18 fok köré emelkedhet a hőmérséklet, de másutt is az évszakkos átlagnál magasabb értékek valószínűek. Éjjel, a délnyugati megyék kivételével erős ÉNY-i szél várható, majd a hajnali időszakban kezd gyengülni a légmozgás. Eleinte keleten még előfordulhat elvétve egy-egy zápor, de csökken a felhőzet és az éjszaka nagyobb részében csillagfényes, gyengén felhős égbolt a valószínűbb. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel 5, délután 14 fok körül alakul.

Pénteken napsütés ígérkezik, fokozatosan legyengülő ÉNY-i széllel. Este éjjel felhősödésre van kilátás, majd nyugaton kisebb esők is várhatóak.

Szombaton borongósabb idő és mérsékelt légmozgás ígérkezik. A délnyugati, nyugati térségben ismétlődő esők, szemerkélések várhatóak. Keleten, északon kevésbé valószínű csapadék.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: 168.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close