Kultúra

Elindult a hajogyar.hu, a magyar popkultúra oldala

Több mint százötven videóval, mintegy hatszáz hazai alkotó részvételével hétfőn útjára indult a magyar popkultúra új online oldala, a hajogyar.hu. A hajogyar.hu a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg – közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség kommunikációs igazgatósága.

Mint írták, az ötéves Magyar Könnyűzenei Stratégia elfogadásával körvonalazódott egy olyan könnyűzenei központ létrehozásának igénye, amely popkulturális művészeti centrumként képes összefogni a különböző művészeti ágakat. A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel.

A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. A hajogyar.hu, a kortárs zenei élet digitális találkozóhelye ennek virtuális előfutára.
“A hajogyar.hu azokra a témákra épít, amelyeket a hazai popkultúra kedvelői a magukénak érezhetnek. A tematikus műsorkínálat naprakészen mutatja be a kortárs hazai könnyűzene és a társművészetek értékteremtő alkotóit, időtálló kulturális értékekeit, legyen szó irodalomról, dzsesszről, a Kárpát-medence különleges helyszínein forgatott minikoncertekről, a gyerekkor vágyott ízeiről, vagy a célkereséstől a valóra vált álmokig vezető portrékig. A hajogyar.hu azt is szeretné megmutatni, miért jó itthon élni és alkotni” – áll a közleményben.

A közlemény kiemelte: bár figyelnek a nemzetközi trendekre, a hajogyar.hu sokszor új perspektívából közelít az alkotáshoz és az alkotókhoz. Úgy mutatja be kultúránk napról napra gyarapodó sokféleségét, hogy nem tesz különbséget réteg- és tömegkulturális jelenségek között: a pop- és magaskultúra megfér egymás mellett. Ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető.

Forrás: MTI, fotó: hajogyar.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close