Közélet

Enyhe idővel indul a hét

Hétfőn is D-ies áramlással lehet számolni. Északnyugaton élénk, olykor erős lökésekkel kísért szél fúj, másutt gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz jellemző. Ismét enyhülés kezdődik, a déli országrészben +10 fok fölé melegszik délutánra a levegő. Folytatódik a napos, helyenként fátyolfelhős időjárás. Késő délután, a nyugati térségben vastagodhat a felhőréteg, majd az esti időszakban, elszórtan szemerkélő eső is lehet. Éjjel NY-K irányban átvonulhat egy szórványos, gyenge vagy mérsékelt esőket adó csapadékmező. Mögötte, nyugat felől szakadozik a felhőzet. Kissé élénk D-i szél fúj. A jellemző hőmérséklet hétfő reggel -2, délután 9 fok körül alakul.

Kedden az éjszakai csapadék várhatóan kelet felé távozik, átmenetileg szakadozhat a felhőzet, de délután, nyugatról újabb felhősödés és elszórtan kisebb esők érkezése valószínű. ÉNY-ira fordul, de nem erősödik meg a szél.

Szerdára előreláthatólag délelőtt zártabb felhőzet lesz jellemző országszerte, majd a dél óráktól vékonyodó, szakadozó felhőzet mellett itt-ott a nap is kisüthet, de maradhatnak tartósan felhős, foltokban párás körzetek is.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: kiderul.startlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close