Közélet

Kora tavaszias időre számíthatunk

Csütörtökön frontmentes, napos-fátyolfelhős, az északkeleti határvidék felett mérsékelten felhős, eseménytelen időnk lesz. Gyenge, D-ies irányú légmozgás lesz jellemző. Az évszakhoz képest ismét jóval enyhébb, tavaszias hőmérsékletű idő ígérkezik, délnyugaton, helyenként +15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Éjszaka, északon méréskelt felhősödések várhatóak, míg délen csillagfényes égbolt a valószínűbb. Általában gyenge marad a légmozgás, majd hajnalban, északnyugaton kissé élénkülni kezdhet a szél. A jellemző hőmérséklet csütörtök reggel 4, délután 11 fok körül alakul.

Péntekre hidegfront érkezése várható élénkülő ÉNY-i széllel. A kezdeti napsütést észak felől felhősödés követi, majd délután, elszórtan, előreláthatólag főként a Dunántúlon és északkeleten eső is esik. Jelentős lehűlés még nem valószínű, de már elkezd csökkenni a hőmérséklet.

Szombaton eleinte még élénk, majd gyengülő É-i szél várható. Folytatódik a hőmérséklet csökkenés. Nagyobbrészt napos időre van kilátás, olykor mérsékelt felhősödésekkel, csapadék nélkül.

Vasárnapra, az ország keleti felén felhős, míg nyugaton zömmel napos, a középső térségben változóan napos-felhős idő ígérkezik. Mérsékelt, estétől, nyugaton élénkülő, éjjel erősödő D-i szél fúj.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: kaposvarmost.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close