KiemeltKözélet

MiniFeri szerint falun majdnem mindenki agymosott, és reggel 10-kor részeg

Márki-Zay Péter ezúttal arról mesélt egy aktivistára hivatkozva egy fórumon, hogy reggel tíz órakor egy faluban kevés józan emberrel lehet találkozni, azok is agymosottak, ezért lehet közülük csak keveseket átállítani baloldalra.

Az eddig még nem hallott kijelentést a Drót.info tette közzé: Gyurcsány Ferenc védence tavaly decemberben, marcali fórumán, ahol sztoriként elmesélte egy aktivistáról: „Olvastam kommentben, hogy Miskolc és Budapest között ingázik, elhatározta, hogy minden alkalommal kinyomtat 2-300 Nyomtass te is! kiadványt, és beszór egy-egy falut, és ott beszél az emberekkel, hogy reggel tíz órakor egy faluban – azt mondja, hogy – kevés józan emberrel találkozott, de azok közül, aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni, azok közül kettőt-hármat átállított.„

Márki-Zay Péter korábban arról beszélt, hogy a vidéki jobboldali emberek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni – annyira buták. A baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket kell gyalázni, szinte hetente használ válogatott jelzőket: „bunkó”, „tudatlan, ostoba„. (…) hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni– mondta Márki-Zay Péter, aki szinte hetente sértegeti a vidéki embereket.

Márki-Zay Péter a migráció kapcsán fogalmazott úgy, hogy „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek” szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat„. Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között.

A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak” nevezte a külhoni magyarokat. Márki-Zay Péter rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre, „ostobának„ és ”tudatlannak„ nevezve őket. A Gyurcsány-féle baloldali kormányfőjelölt egyáltalán nem bánta meg szavait, sőt, még rá is kontrázott. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta, szavait pedig egyfajta bocsánatkérésnek szánta. Aztán kiderült, hogy valójában úgy gondolja: ő meg néhány más vidéki polgármester nem az.

A szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani– mondta Márki-Zay Péter, amikor azt találta ki, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket. – Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay. Hozzátette: „Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot”. A baloldali jelölt által megfogalmazott gondolat rímel arra, amelyet a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet„, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot”, ezért vesztett a baloldal – mondták.

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close