Közélet

„MiniFeri” vagyonából nem telne a kampányhirdetésekre

„Magyar állampolgárok adományaiból” finanszírozza kampányhirdetéseit Márki-Zay Péter, állítja a baloldal kormányfőjelöltje.

Nem világos, honnan dől a pénz Facebook-hirdetésekre a baloldali miniszterelnök-jelölthöz, az ezt firtató kérdésekre pedig Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt a homályos választ adta, hogy „magyar állampolgárok adományaiból” finanszírozza a közösségi médiás költéseit. Az adományt fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Márki-Zay vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.

Márki-Zay Péter korábban, amikor baloldali oligarcháktól kért és kapott pénzt, azt ígérte, minden kampányköltése nyilvános lesz a teljes átláthatóság jegyében. Ehhez képest egyelőre semmi sem utal arra, hogy ezekkel a pénzekkel elszámolt volna.

Márki-Zay már közel 50 milliót költött Facebook-hirdetésekre, azonban a vagyonnyilatkozata alapján nem világos, hogy miből, ugyanis vagyoni helyzete ezt nem tenné lehetővé. Természetesen lehet, hogy nem ő a hirdető, de akkor felvetődik a kérdés, hogy ki állja a számlát. Ugyanakkor Márki-Zay gátlástalanul mutatkozik a baloldali vörösbáróval, Bige Lászlóval, akinek Gyurcsány “kapitányának” kampányára van pénze, a kiszabott bírságok törlesztésére azonban nincsen. A “műtrágyakirály” a közelmúltban egy luxusétteremben látta vendégül Márki-Zayt.

Nem okoz gondot számára az sem, hogy elrohanjon Londonba Bajnai Gordon hívására, noha vélhetően nem örül neki, hogy kiderült találkozója az egykori miniszterelnökkel.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close