Gazdaság

Kedden utalják a családtámogatásokat

Több mint egymillió ember kapja meg a szokásos időpontnál hamarabb, február elsején a családtámogatási ellátását – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár kedden.

Zsigó Róbert közleménye szerint 930 ezer ember bankszámlájára érkezik meg kedden a családtámogatási ellátás – a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet). Hozzátette, ezen juttatások postai kézbesítése is kedden kezdődik meg a 280 ezer érintettnek. Így a 32 milliárd forintos keretösszegből mintegy 1,2 millió ember kapja meg február első napjától a Magyar Posta és a Magyar Államkincstár közreműködésével a január hónapra esedékes juttatásokat – írta.

Az államtitkár tudatta azt is: szintén február elsején fizetik ki az 5 százalékkal megemelt, január hónapra járó fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát, amely további több mint 102 ezer embert érint. Magyarország családbarát ország, a kormány továbbra is kiemelten támogatja a gyermekes családokat – olvasható a közleményben.

 

Forrás: MTI, fotó: babaszoba.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close