Közélet

Frontos napok szeles idővel

Pénteken viharos lökésekkel kísért (60-80 km/óra) ÉNY-i szél fúj! A legerősebb széllökések az északnyugati országrészben várhatóak. Délelőtt szakadozottan felhős, változóan napos idő várható, majd délután megnövekszik a felhőzet. Elszórtan kialakulhat futó záporeső, hózápor, de jelentő mennyiségű csapadék nem várható. Éjszaka ismét csökkenő felhőzet valószínű. A nyugati határvidéken, illetve északkeleten mérséklődik, az ország túlnyomó részén viszont erős marad az ÉNY-i szél.A jellemző hőmérséklet péntek reggel 1, délután 7 fok körül alakul.

Szombaton, északnyugaton már délelőtt befelhősödik, másutt ekkor még napsütésre van kilátás. Délután már országszerte borult égbolt várható. Országszerte legyengül a légmozgás. A délután második felétől, de főként este, éjszaka, a délnyugati országrész kivételével csapadék is ígérkezik. Északnyugaton esőre, havas esőre, a középső és keleti térségben havazásra van inkább esély. Ismét feltámad és megerősödő a szél, ezúttal DNY-i irányból. Hajnalra szakadozik a felhőzet, elszórtan kialakuló záporesők várhatók.

Vasárnap egy viharciklon hidegfrontja okoz rendkívül szeles időt. Az ország északnyugati harmadán és a középső országrészben a legerősebb széllökések elérhetik a 100-110, elvétve akár a 120 km/h-t! Emellett kifejezetten enyhe, tavaszias időnk lesz, napsütéssel, felhőátvonulásokkal, főként a nap első felében szórványos záporokkal. A szél éjszaka fokozatosan veszít erejéből.

 

Forrás: eumet.hu, fotó: 24.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close