Közélet

Karácsony szerint belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba

A Klubrádióban Karácsony Gergely baloldali főpolgármester elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: „Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végülis belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.

Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet „végülis belefér” – írta Rétvári Bence az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

„Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények?” Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. A rendszerváltás óta kevés politikus száját hagyták el a keresztényeket ilyen mértékben sértő szavak – írta az államtitkár. Miközben Karácsony Gergely és a teljes baloldal reggel, éjjel meg este is toleranciából oktat ki mindenkit, folyamatosan „elfogadásról”, „tiszteletről”, „szeretetnyelvről” beszélnek, aközben könnyed természetességgel gyaláz meg egyházi jelképeket – emelte ki, majd hozzátette, hogy a keresztényeket is megilleti a tisztelet, az egyházi szimbólumok nem lehetnek otromba politikusi félmondatok céltáblái.

„Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan.” Karácsony Gergely sértő mondata után nem kért bocsánatot. A baloldal ismert közszereplői némák maradtak, nem tiltakoznak, nem petícióznak, nem szólítják fel bocsánatkérésre – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence.

 

Forrás: magyarhirlap.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close