Közélet

Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia

Napról napra egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai baloldal és az őket támogató üzleti körök kétszínű módon hazudnak. Eltörölnék a kormány magyar embereket és családokat segítő intézkedéseit, ők azonban hatalmas luxusban élnek. Miközben Márki-Zay Péter megszüntetné az üzemanyagok árának hatósági maximálását, és a magas üzemanyagárak miatt aggódó polgároknak azt tanácsolta, hogy megoldásként vásároljanak kisebb autókat, a magyar gazdákat megkárosító Bige László, kartellező baloldali oligarcha és fia az Origo információi szerint az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás, több 10 millió forintba kerülő autót vásárolt.

A korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay az RTL Klub műsorában felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését.

„Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöld gazdaságot akar és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek „– jelentette ki.

Mint mondta, erre véleménye szerint a kisebb autó vásárlása a megoldás. Eközben szponzora, a kampányát finanszírozó vörösbáró, Bige László és fia csak az elmúlt 8 évben legalább 3 luxuskategóriás autót vásárolt darabonként 100 millió forint körüli áron. Hogy mi a közös a három alább bemutatott autóban? Mindamellett, hogy magas árkategóriájú brit luxusautókról beszélünk, egyik sem nevezhető sem környezetkímélőnek, sem keveset fogyasztónak, így csak nagyon gazdag emberek vásárolják.

A 2014-ben Németországból vásárolt Rolls-Royce luxus coupét a brit autógyártás egyik ékkövének lehet tekinteni. Pazar megjelenése, áramvonalas kialakítása és a tekintélyt parancsoló külső azt jelzi, hogy tulajdonosa imádja a luxust. A gondtalan száguldásról egy V12-es 6,6 literes motor gondoskodik. A repülőgépmotorokat is gyártó brit cég 624 lóerős motort szerelt a kocsiba, így biztosítva a felhőtlen száguldást. Az autó prémium kategóriás üzemanyaggal működik, és egy 8 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik a hatalmas teljesítményű motor nyomatékának a megfelelő kiaknázásról. Az autó fogyasztása városi terepen 21,2 liter / 100 km, országúton 9,8 l/100 km, míg a kombinált fogyasztása 16,1 l / 100 km. Az autó piaci értéke 95 millió forint.

2020-as Land Rover Range Rover SV Autobiography 5.0 V8. Az ismert luxusterepjárókat gyártó brit cég, a Land Rover egyik kimagasló teljesítményű autója. A Land Rover a Jaguar leányvállalata. Az autót 2020 folyamán vásárolta szintén Németországból a Bige-birodalom fő érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt. Az autó egy 5 literes 556 lóerős motorral rendelkezik, amely annak ellenére, hogy luxus városi terepjáró, a 4×4 összkerékmeghajtás miatt terepen is bátran használható, így akár vadászatokhoz vagy egyéb helyeken is gond nélkül bevethető. Az autó kombinált fogyasztása 12,8 liter / 100 km. Tehát ez sem a kis fogyasztású autók kategóriájába tartozik. A magas ára és a jókora üzemanyag-fogyasztás miatt kizárólag a gazdagok autója. Az autó piaci értéke 72 millió forint, azonban mivel a Nitrogénművek ZRT. esetében egy páncélozott, golyóálló kiadásról beszélünk, ezért a fent megjelölt piaci érték többszöröse is lehet.

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley a Rolls-Royce és az Aston Martin mellett a Föld egyik legismertebb luxusautó-márkái közé sorolható. A 2021-ben – tehát már a Bige elleni eljárás közben – vásárolt luxusjármű szintén Németországon keresztül érkezett a kartellező Bige László fiához. A hatalmas kocsinak kifejezetten nagy a teljesítménye. A 2021-es Bentley Flying Spur egy 626 lóerős, 6 literes, 12 hengeres W12-es motorral rendelkezik, amelybe kettős megfúvású, avagy twin-scroll turbófeltöltőt helyezett a gyártó. A luxusgép mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 160 km/órás sebességre. Az autó piaci értéke 84 millió forint.

Jól látható tehát, hogy Bige László és családja még azután is szórja a pénzt és hivalkodik a gazdák megkárosításával szerzett vagyonával, hogy Bige ellen nyomozás indult.

 

Forrás: origo.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close