Közélet

Floridai magánszigeten építkezik Mártha Imre

A Főkefétől Floridáig… Újabb bizonyító erejű fotók és dokumentumok érkeztek a Metropol szerkesztőségébe a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elképesztő gazdagságáról. Kiderült, Mártha Imre nemcsak egy luxusingatlant vásárolt magának Floridában, hanem egy óceánparti területen hamarosan egy reneszánsz (!) villa építésébe is belekezd. Mit rejteget még a Gyurcsány-fióka? – teszi fel a kérdést a lap.

„Gazdag ember. Nagyon. (…) Én több Mártha Imrét szeretnék” – bukott ki Gyurcsány Ferencből nemrég az igazság Mártha Imrével kapcsolatban. Nem is mondhatott mást, miután kiderült, hogy a közműholding vezérének vagyonát akár ő is megirigyelhetné.

2 milliárdos Prisztás-villa, egy balatoni kikötő és egy alsóörsi 500 milliós villa, egy 60 milliós Bentley, és egy luxuskondomínium Amerika egyik leggazdagabb városában, Naplesben, Floridában.

Sokan azt hitték, már ez is sok a jóból, de nincs még vége Mártha Imre egészen önkéntes „vagyonbevallásának.”

Az elmúlt héten a Metropol szerkesztőségébe eljuttatott újabb fotók és dokumentumok szerint a Naples városában vásárolt luxuslakás csak előfutára volt a többi, Floridában megvásárolt ingatlannak. Egyes információk szerint hosszabb távon a Magyarországról való távozását tervezi a cégvezér, ugyanis hamarosan építkezésbe kezd egy Floridai óceánparti ingatlanon. Aminek sokmilliárdos értékét az adja, hogy a tulajdonos jachtjával egy fantasztikus mesterséges csatornarendszeren keresztül könnyen kihajózhat a Mexikói-öböl meseszép vizeire.

Ezúttal egy olyan fotó landolt a Metropol szerkesztőségében, amin Gyurcsány kedvenc tanítványa éppen besétál erre az óceánparti ingatlanra. Persze ezúttal sem marad el a Mártha Imre-féle magamutogatás, mert a képaláírásból kiderül, hogy a fővárosi köztisztaság, távfűtés, kertészet és temetkezés egyszemélyi főnöke igazi otthonának ezt a luxusingatlant tartja.  A hétköznapi emberek számára elérhetetlen luxusingatlan, amint a Metropolhoz eljuttatott adásvételi szerződésből kiderül, egy mesterséges sziget legtávolabbi sarkán található.

Ami megsokszorozza az értékét, mert így a szokásosnál is nagyobb saját jachtkikötő építhető a sarokingatlanra. A mesébe illő floridai ingatlan értékét a Metropol által megkérdezett szakértők így beépítetlenül 3-4 millió dollárra, vagyis akár 1 milliárd 200 millió forintra becsülik. Árát még felefelé stófolja a „hajózhatóság”, illetve az óceán, a Mexikói-öböl közelsége.

A Google Maps alapján egyelőre ennyi látható Mártha Imre újabb „szerzeményéből”. Az ingatlan egyenes, cölöpökkel körbevett partja azt bizonyítja, hogy a milliárdosok kedvéért a mangroveerdő kiirtásával létrehozott mesterséges szigeten sikerült megint bevásárolnia a fővárosi közművezérnek.

Mártha Imre ingatlanát még értékesebbé teszi az is, hogy az van a legközelebb a csatorna bejáratához, ami kivezet egészen az óceánig. A Google Maps segítségével az is nyomon követhető, hogyan lehet majd Mártha jövőbeni kikötőjéből a mangrovelabirintuson át kihajózni a Mexikói-öböl gyönyörű vizére.

A kérdés már csak az, hogy került ide a főváros közműcégek vezére, akinek már saját postaládája is van a milliárdosok birodalmában. Miközben Mártha Imre még soha nem szerepelt a leggazdagabb magyarok százas listáján…

Forrás: metropol.hu

Bővebben

Kapcsolódó cikkek

Close
Close